Centrul de Limbi Straine
al Statului Major al Fortelor Terestre
HomePrograme › Strategii didactice English version English version

STRATEGII DIDACTICE    De-a lungul desfasurarii cursurilor de limbi straine din cadrul centrului nostru personalul didactic de specialitate desfasoara activitati la clasa care se bazeaza pe strategii si metode de predare moderne. Acestea includ activitati care se centreaza individual pe fiecare cursant si pe participarea sa activa la clasa.

    Activitatile in perechi si in grup sunt foarte comune din perspectiva faptului ca munca in grup va oferi in mare masura ocazia fiecarui cursant in parte sa exerseze si sa se afirme lingvistic. Invatarea se face atat prin intermediul informatiilor si materialelor oferite de profesori la clasa, precum si prin intermediul colaborarii intre colegi si prin studiu individual.

    Se doreste ca aceste metode comunicative moderne sa ofere cursantului incredere in sine si sa eficientizeze procesul de invatare conform teoriilor noi aplicate in toate sistemele de invatamant la nivel mondial. Munca la clasa, dar si in laboratoare, are rolul de a aprofunda orice continut predat si de a facilita asimilarea lui de catre cursant.